Friday, December 9, 2011

Chocolate Cake


Bahan-bahan:
* 125gm Mentega
* 200gm Gula Kastor
* 150gm Serbuk koko
* 250gm Tepung naik sendiri
* 2 sudu besar Air
* 1 sudu besar Coklat Emulco @ Coklat Hoko
* 1 sudu kecil esen vanilla

Cara buat:
1. Panaskan oven terlebih dahulu pada suhu 160c.
2. Pukul mentega dan gula hingga kembang.
3. Masukkan esen vanilla dan telur, pukul hingga kembang.
4. Masukkan coklat emulco/hoko.
5. Masukkan tepung, serbuk koko dan air sedikit2.
6. Tuang adunan ke dalam loyang dan ratakan.
7. Bakar selama 40 minit.

Kek ini sangat sedap, gebu dan ringan... Boleh ditambah dengan cream cheese jika suka.. hias dengan kreativiti anda. Selamat mencuba...sedap juga ni makan waktu petang2 bersama keluarga.. ^_^

No comments:

Post a Comment